Den europeiska veckan för yrkesutbildning

Den 5–9 november arrangerar EU-kommissionen “den europeiska veckan för yrkesutbildning” i Wien. Veckan arrangeras för tredje året i rad och omfattar hundratals evenemang runt om i Europa. Syftet är att lyfta fram fördelarna och möjligheterna med att välja en yrkesutbildning.

Pontus Slättman, vd för World Skills Sweden har utsetts till svensk ambassadör för initiativet som går under parollen ”Discover your Talent!” (Upptäck din talang!). Som ambassadör har Pontus i uppdrag att visa att yrkes- och lärlingsutbildning är ett smart val som leder till högkvalificerade jobb och ökad anställningsbarhet.

Pontus är en av flera ambassadörer från olika EU-länder som deltar i initiativet. Bakom utnämningen av Pontus står EU-kommissionen och myndigheterna i Sverige.

Under förra året genomfördes 1500 evenemang i 45 länder under den andra upplagan av europeiska veckan för yrkeskompetenser – i år förväntas ett ännu större deltagare.

Hjälp oss gärna att sprida veckan i era kanaler under hashtagg:
#DiscoverYourTalent
#EUVocationalSkills

Om du vill registrera dina egna aktiviteter kring yrkesutbildning i samband med veckan, så hittar du mer information här: https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/why-host-event-european-vocational-skills-week_en

Share This: